EN

Представители на правителството и неправителствени организации ще обсъдят спешни мерки за намаляване на пътнотранспортния травматизъм

12.09.2022

Спешни мерки за намаляване на пътнотранспортния травматизъм ще бъдат обсъдени на заседание на Държавно-обществената комисия по Безопасност на движението по пътищата. Това е най-висшият консултативен орган, в който участие вземат представители на всички ангажирани институции и неправителствения сектор.

Заседанието ще бъде открито от Иван Демерджиев, заместник–министър председател по обществения ред и сигурност и министър на вътрешните работи. Комисията е под председателството на Мария Лазарова, заместник-председател на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, а в дискусии участие ще вземат и Венцислав Катинов, заместник-министър на вътрешните работи, Захари Христов, заместник–министър на регионалното развитие и благоустройството и Николай Найденов, заместник–министър на транспорта и съобщенията.

 Комисията ще се проведе в понеделник, 12 септември 2022 г., от 10:00 часа в Гранитна зала на Министерския съвет. Представителите на медиите ще имат възможност да заснемат началото на заседанието, в рамките, на което ще бъдат представени и мерките на институциите.