EN

Премиерът Янев във Варна: Най-голямото богатство в Българската армия са хората - мъжете и жените с униформи

07.08.2021

 

"Най-голямото ни богатство са хората - мъжете и жените с униформи. Поклон към тях! Благодаря Ви за службата!" С тези думи министър-председателят Стефан Янев се обърна към участниците по време на тържественото честване на 142-годишнината от създаването на Военноморските сили на Република България. Премиерът отправи пожелания към офицерите и цивилните служители на ВМС да бъдат дръзновени и посветени на завета от нашите деди – да защитават родината. Министър-председателят изрази благодарност и към семействата на военнослужещите за тяхната подкрепа в мисията им да бъдат стражи на родината ни.

 

В словото си премиерът припомни, че всеки българин трябва да помни делата на нашите предци, защитавали отечеството ни, като изтъкна постиженията на ветераните от Военноморския флот. Министър-председателят отбеляза добрата симбиоза между армията и бизнеса, като даде за пример участията на фирми в операции заедно с ВМС. Стефан Янев бе категоричен, че трябва да градим визии, които гарантират именно завета на дедите – да бдим над отечеството. „В основата на тези визии не са платформите – те се сменят. В миналото е имало един тип оръжейни платформи, в момента имаме други, в бъдеще ще имаме още по-добри“, отбеляза министър-председателят Янев. Колкото и да се усъвършенства техниката, хората остават ключов фактор.

 

Честването на 142-годишнината от създаването на Военноморските сили на Република България се проведе във Фестивалния и конгресен център във Варна и бе открито от командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов.