EN

Премиерът Янев: Гласувайте, защото от нашия глас зависят достойните старини на нашите родители и бъдещето на поколенията след нас

11.07.2021

„Призовавам всички да гласуват масово, защото от нашия глас зависят достойните старини на нашите родители и бъдещето на поколенията след нас, за да я има България просперираща, цъфтяща и достойна“. Това заяви министър-председателят Стефан Янев след като упражни правото си на глас в изборния ден.

 

Премиерът Янев изказа благодарност към всички служители, ангажирани с изборния процес, който по данни към момента протича нормално в цялата страна. Министър-председателят подчерта, че всички органи на изпълнителната власт, на съдебната система, на Централната избирателна комисия и нейните подразделения работят в синхрон. В този контекст Янев подчерта, че очаква в края на деня да имаме изборен резултат, който да отразява реалната електорална нагласа на всеки един български гражданин.

 

Министър-председателят Стефан Янев изрази надежда след изборите да бъде съставен предвидим и стабилен кабинет на базата на предвидимо и стабилно парламентарно мнозинство. Премиерът беше категоричен, че е необходимо в България да бъде утвърден парламентаризмът, както и да има прозрачно и отчетно управление в интерес на българските граждани и на държавата.

 

В отговор на журналистически въпрос министър-председателят Стефан Янев изтъкна, че с действията си до момента служебният кабинет показва решимост да ограничи до минимум купуването на гласове. Премиерът посочи, че и в днешния изборен ден има масово полицейско присъствие в цялата страна, така че дори да има опити за купуване на гласове, те да бъдат пресечени.