EN

Премиерът Стефан Янев: Ситуацията с пожара над село Югово е овладяна и предвидима, няма непосредствена опасност за близките населени места

18.08.2021

„Ситуацията по отношение на пожара, който се развива над село Югово в Родопите, е овладяна и предвидима. Нощта е преминала сравнително спокойно, няма непосредствена опасност за близките населени места, на разположение има достатъчно екипи и техника“. Това заяви министър-председателят Стефан Янев в началото на редовното правителствено заседание.

 

Премиерът подчерта, че при неблагоприятно развитие на ситуацията е осигурена летателна техника от Българската армия да подпомогне потушаването на огъня от въздух. „В готовност е един хеликоптер, а други два са в наличност. Правим необходимото, за да разполагаме с достатъчно както жива сила на терен, така и летателна техника“, отбеляза министър-председателят. Страната ни е в консултации със съседни държави при необходимост да се използва и допълнителна техника, с която те разполагат. Отговорните власти непрестанно следят ситуацията и се прилагат действия, според развитието й, категоричен бе премиерът.

 

В началото на заседанието министър-председателят Стефан Янев отправи поздравления към българските миньори по случай днешния им професионален празник. „Поклон пред труда им! Това са хора, които с работата си подпомагат и захранват много други промишлености и бизнеси, структуроопределящи за българската икономика“, заяви министър-председателят Стефан Янев.