EN

Премиерът Стефан Янев: Ще направим анализ, за да преценим какви са полезните ходове за облекчаване на ситуацията на пазара на електроенергия в България

10.08.2021

„Ще направим анализ и ще проведем сериозен разговор, за да преценим какви са полезните ходове и да облекчим ситуацията на пазара на електроенергия в България с инструментариума, с който разполага изпълнителната власт“. Това заяви министър-председателят Стефан Янев в началото на срещата с членовете на Асоциацията на организациите на българските работодатели, във фокуса на която са възникналите проблеми на пазара на електроенергия у нас.

 

„Разчитаме много на анализа на представителите на работодателските организации, за да можем да видим проблемите под всеки един възможен ъгъл. Надявам се да имаме резултатна среща“, подчерта премиерът Янев. Министър-председателят добави, че високите цени на енергията в момента рефлектират най-силно върху българския бизнес, частното предприемачество и особено върху енергоемките производства. В този контекст се стига до повишаване на цената на крайния продукт, той се превръща в потенциално неконкурентоспособен и се налага предприемането на своевременни и адекватни действия.