EN

Премиерът Стефан Янев: Благодаря на всички, които участваха в успешно приключилата акция по спасяване на кораба „Вера Су“

27.10.2021

„Успешно приключи вчера операцията по обезопасяване и спасяване на заседналия кораб Вера Су до брега на защитената местност Яйлата. Благодаря на всички, участвали в организацията и провеждането на дейностите през изминалия период“. Това заяви министър-председателят Стефан Янев в началото на днешното редовно правителствено заседание.

 

Премиерът приветства положените усилия от представителите на държавни структури, бизнеса, частни фирми и доброволци, довели до успешното изтегляне на товарния кораб. „Благодаря от името на целия Министерски съвет“, посочи Стефан Янев и подчерта значимостта на свършената работа от създадената координационна група за ситуацията с кораба „Вера Су“, оглавявана от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев и министъра на околната среда и водите Асен Личев.

 

„Оттук нататък нашата задача е да направим анализ, да преценим какви са уроците от случилото се и да търсим възможности способностите на държавата по търсене и спасяване да бъдат надграждани и развивани в правилната посока“, изтъкна премиерът Стефан Янев.