EN

Премиерът Петков: Най-важното е имаме 121 депутати без зависимости, никой от тях да не спира реформата в съдебната система, в антикорупционната комисия и да приемем бюджета

14.06.2022

„Най-важното нещо, върху което сме се фокусирали, е да имаме 121 депутати, които да нямат зависимости, никой от тях да не спира реформата в съдебната система, промяната в антикорупционната комисия и да можем да приемем бюджета“. Това каза министър-председателят Кирил Петков пред медии във Велико Търново.

 

Премиерът благодари на Радостин Василев и депутатите за проявената смелост вчера. „Те ясно заявиха - нашата лоялност е към България и няма да допуснем подмяна на идеите със задкулисни договорки. Сега въпросът е техният пример да бъде последван“, каза още Кирил Петков.

 

Премиерът бе категоричен, че ще продължи да разговаря с всеки, който ще работи в интерес на България в средата на войната и в разгара на политическата, инфлационната и енергийната кризи. Петков изрази увереност, че ще срещне още съмишленици, защото всичко друго би било безотговорно.

 

„Ако нямаме 22 приети закона до края на годината, губим и спираме 12 милиарда европейски средства за българската икономика. Актуализацията на пенсиите няма да се случи, което е невероятен удар върху най-бедните в този момент - пенсионерите. Младите семейства няма да получават допълнителни данъчни облекчения, горивата ще продължат да държат високите цени“, изброи министър-председателят. Петков допълни, че според специалистите най-вероятно през есента може да има и още една ковид вълна. В този контекст, ако в настоящия момент България влезе в поредица на избори, това би било наистина пагубно и загуба на историческо време, отбеляза министър-председателят.

Видео

14.06.2022