EN

Премиерът Главчев поздрави българските гимнастички за блестящото им представяне в Будапеща

26.05.2024

Четири титли и още три медала за България от европейското първенство по художествена гимнастика за жени в Будапеща! Стилияна Николова стана абсолютен шампион в многобоя, златния медал в многобоя завоюва и ансамбълът ни в състав Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянова и Маргарита Василева. България е и отборен европейски шампион след класирането на Стилияна Николова, Боряна Калейн, Елвира Краснобаева и ансамбъл-жени. От финалите на отделните уреди Боярна Калейн спечели европейското злато на обръч, като нейна подгласничка стана Стилияна Николова. Калейн се окичи и с бронз след съчетанието си на бухалки. Третото място спечели и Елвира Краснобаева във финала на лента.

 

По повод блестящото представяне в Будапеща, премиерът Димитър Главчев изпрати поздравителен адрес до президента на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, до треньорите и състезателките в първенството:

 

Уважаема г-жо Раева,

Уважаеми треньори,

Скъпи състезателки,

 

За мен е огромна чест да Ви поздравя за успехите, които постигнахте на Европейското първенство по художествена гимнастика в Унгария.

С Вашите труд, постоянство, воля и вяра в победата за пореден път записахте със златни букви българската школа по художествена гимнастика в световната спортна история и донесохте гордост и национално самочувствие за всички нас.

Адмирирам усилията на Вашите треньори и изразявам благодарност и признание към всички тях и към Вашите близки за подкрепата и отдадеността, с които са Ви мотивирали да се реализирате в спорта и да достигнете до най-високите му върхове.

 

Скъпи състезатели,

Вашите изключителни постижения, съчетанията, които изиграхте и предизвикахте еуфория в залата, са доказателство за това, че зад големите успехи се крият неуморен труд и несломим дух, за които заслужавате признание.

Благодаря на всички Вас, че с успехите си мотивирате много млади хора да спортуват и  давате стимул на бъдещите спортисти на България да покоряват света!

Пожелавам Ви здраве и много нови успехи, с които да прославяте страната ни.