EN

Премиерът Гълъб Донев възложи на министрите отчет за свършеното досега

04.01.2023

„От самото начало работим и решаваме проблемите на хората като спазваме принципите на доброто управление. Откритост и отчетност са критерии за добро и ефективно управление, затова призовавам всеки в своята сфера на компетентност и отговорност да подготви кратък и ясен отчет за свършеното от август миналата година досега с акцент върху решенията, които са се отразили положително върху живота на хората в България“. С тези думи министър-председателят Гълъб Донев се обърна към министрите преди началото на първото за годината заседание на правителството. Премиерът подчерта, че при встъпването си в длъжност членовете на служебния кабинет не са подозирали, че през януари 2023 г. мандатът на временна власт все още ще е в сила. „Вторият мандат за съставяне на редовно правителство е в ход, краят на нашия мандат наближава“, отбеляза Донев.

 

Министър-председателят честити началото на новата година като посочи, че кризите от последните години се отразяват на новогодишните пожелания. „Заради ковид пандемията си пожелавахме здраве. Заради войната в Украйна си пожелаваме новата година да донесе мир. Всъщност новата година е време, а времето е най-ценният подарък, който можем да получим. Време, което надявам се, ще осмислим с избора си да бъдем добри хора“, акцентира премиерът. Донев бе категоричен, че всички ние сме заедно въпреки различията, разстоянията, границите помежду ни и въпреки разделителните линии, защото ни свързва нашата обща съдба като народ и общото време, с което разполагаме.

 

„Пожелавам на всички ни дни, в които към общото ни благо като народ, да ни водят и справедливите решения. Като тук говоря не само за справедливите решения на институциите, но и за личния ни избор да постъпваме справедливо“, добави Донев. Премиерът заяви, че справедливостта не е богинята Темида, а справедливостта е добродетел, присъща на хората. „Справедливостта е мярка за постигане на повече хармония в обществените и личните отношения“, каза още министър-председателят.

Видео

04.01.2023