EN

Премиерът Гълъб Донев: Реални действия с конкретни резултати, а не думи за намерения очаквам от кризисния щаб в енергетиката

04.08.2022

Реални действия с конкретни резултати, а не думи за намерения очаквам от кризисния щаб в енергетиката, който бе създаден с моя заповед вчера. Това заяви министър-председателят Гълъб Донев в началото на първото редовно правителствено заседание на новия служебен кабинет.

 

Премиерът бе категоричен, че отговорността му като министър-председател е да търси варианти за справяне с проблемите и да не създава илюзии. Правителството знае какво прави, няма нужда от външни консултантски услуги, категоричен бе Донев.

 

Още утре Министерството на енергетиката, съвместно с Министерството на финансите, ще изготви план за финансовото стабилизиране на „Булгаргаз“, за да бъде дружеството в състояние да обезпечи финансово газовите доставки. В тази връзка следващата седмица енергийното ведомство ще обяви търг за краткосрочни доставки на втечнен газ, така че да бъде осигурено потреблението на страната до края на отоплителния сезон. „Това са резултатите, които постигнахме след снощната работа на кризисния щаб. Работата ще продължи и в почивните дни, така че да бъдем максимално прозрачни и честни пред българските граждани, пред българското общество и пред българския бизнес“, подчерта Гълъб Донев.

Видео

04.08.2022