EN

Премиерът Донев: Служебното правителство продължава да работи с мисъл за хората, спазвайки законите на Република България

14.12.2022

До момента на избор на редовно правителство служебният кабинет продължава работата си по приоритетите, които обявихме в началото на нашия мандат и най-важното – работим с мисъл за хората, спазвайки законите на Република България. Това заяви министър-председателят Гълъб Донев в началото на редовното правителствено заседание, което се провежда след приключилите дебати в пленарната зала за гласуването на премиер, предложен от най-голямата по численост в 48-ото народно събрание парламентарна група.

 

Премиерът Донев подчерта, че остава надеждата за съставяне на редовно правителство, излъчено от Народното събрание и подкрепено от стабилно мнозинство. „От хода на дискусията в парламента днес ясно пролича, че тази наша мисия - за работа с мисъл за хората на България се възприема и от народните представители“, акцентира Донев. По думите му това дава надежда за успех в търсенето на модела за съставяне на редовно правителство.

Видео

14.12.2022