EN

Премиерът Донев: Разрешени кризи, възстановени отношения между институциите, добър диалог с гражданите и пример за открито и прозрачно управление оставяме в наследство като служебен кабинет

11.01.2023

„Ще оставим в наследство на нашите приемници във властта разрешени кризи, възстановени отношения между институциите, добър диалог с гражданите и убеждението, че управлението на държавата е открито и прозрачно занимание“. Това заяви министър-председателят Гълъб Донев в началото на редовното правителствено заседание. Премиерът посочи, че ако всички говорят за третия мандат, значи е време за край на мандата на служебния кабинет и в този контекст през следваща седмица правителството ще направи отчет за постигнатото.

 

„Социолозите често казват за нас, че никой в служебното правителство не блести особено. Това е така, защото работим в екип. В нашето правителство няма артисти, а има министри. Ние не играем на власт, ние изпълняваме своите правомощия според Конституцията и законите на страната“, категоричен бе Гълъб Донев. По думите му, докато политиците се вълнуват от третия мандат, хората са притеснени от грипните вируси. Премиерът възложи на здравния и на образователния министър Асен Меджидиев и Сашо Пенов ръководените от тях ведомства и екипи да бъдат в координация и максимално да съдействат на областните щабове за вземането на адекватни решения.

 

Министър-председателят акцентира, че след близо две години ковид пандемия здравната система знае как да реагира при зачестяване на острите респираторни заболявания. „Боледуват най-често децата. Направете план за действие, така че хората да се чувстват спокойни, без излишна паника и истерия. Да не забравяме, че грипната вълна е събитие, което ни се случва всяка година“, подчерта премиерът Гълъб Донев.

Видео

11.01.2023