EN

Премиерът Донев: По Конституция и по съвест наша отговорност е да осигурим честни и свободни избори - това правим и ще правим безкомпромисно

31.08.2022

„Предизборната кампания започна далеч преди официалния й старт. За съжаление има фактори, които възприемат служебното правителство като противник в тази кампания или по-точно искат да извлекат съмнителни политически ползи на наш гръб“, заяви премиерът Гълъб Донев преди началото на редовното правителствено заседание. Министър-председателят припомни, че служебното правителство няма да участва в изборите, поради което е логично партиите и коалициите да потърсят опоненти другаде. В този контекст Донев призовава за запазване на спокойствие и самообладание като добави, че нерядко ръководеният от него екип има основание да отговори на неверни или обидни твърдения.

 

„Нашата първостепенна задача е да решаваме проблемите на милионите български граждани, а не да влизаме в дискусия с тези, които са ги създали с действия или бездействия. Ще продължим да работим организирано и упорито като преодоляваме реалните, а не измислените трудности“, каза още премиерът. Донев посочи, че по Конституция и по съвест отговорност на служебния кабинет е да осигури подготовка и провеждане на честни и свободни избори. „Това правим и ще правим безкомпромисно“, категоричен бе министър-председателят.

Видео

31.08.2022