EN

Премиерът Донев: Мечтите на едно дете са най-доброто пожелание в навечерието на Рождество Христово – диалогът да излекува България от неразбирателството

21.12.2022

Мечтите на едно дете са най-доброто пожелание към всички ни в навечерието на Рождество Христово – диалогът да излекува България от неразбирателството. Затова поканих Божидар днес заедно да открием предпоследното заседание на Министерския съвет за годината. Това заяви министър-председателят Гълъб Донев преди началото на редовното заседание на служебния кабинет и представи Божидар Лалов на членовете на правителството.

 

Божидар е ученик в шести клас на столичното Седмо училище и млад журналист, който има своя собствена коментарна рубрика в Радио София на БНР. „През октомври, седмицата след изборите, Божидар ми отправи покана да участвам в неговия проект – „Следизборен маратон“. Тогава му казах, че предпочитам да се запознаем лично. Нашата среща на четири очи беше вчера и както се казва в такива случаи – обсъдихме теми от взаимен интерес“, посочи премиерът. Божидар сподели вчера пред Донев за своя интерес към журналистиката като професия и за любопитството му към политиката като занимание. „Поисках от него да чуя как през очите на едно дете изглеждат последните месеци от политическия пейзаж в България. Божидар ми отговори, че България боледува от неразбирателство и лечението за това състояние е диалогът“, добави премиерът. Пред него и министрите Божидар заяви, че мечтата му е като порасне да види страната си в мир и разбирателство между хората. На въпрос на премиера какъв би искал да стане – журналист или политик, шестокласникът бе категоричен в отговора си – журналист. „Затова и още отсега се уча. Така че, колеги, може да ме очаквате“, обърна се към медиите шестокласникът.

 

Министър-председателят Донев подари на Божидар книга по текст на Джон Ленън със заглавието - „Представи си“. „Пожелавам ти да останеш винаги такъв мечтател, какъвто си“, каза премиерът.

Видео

21.12.2022