EN

Премиерът Димитър Главчев: Стартираме интензивната подготовка на честни и свободни избори на 9 юни

11.04.2024

„С първото заседание на Министерския съвет стартираме интензивната подготовка на честни и свободни избори на 9 юни. Като служебен кабинет това е наш първи приоритет и ще го реализираме, стриктно спазвайки Конституцията и законите на страната, в тясна координация с Централната избирателна комисия“. Това заяви премиерът Димитър Главчев по време на първото заседание на служебния кабинет. Министър-председателят бе категоричен, че честността на вота е без алтернатива и опитите за купуване на гласове и за опорочаване на изборите по какъвто и да било друг начин ще срещнат категорична съпротива на държавата.

 

 

„Искам много ясно да заявя – служебният кабинет подготвя изборите, но не участва в тях. Предстои предизборна кампания. Съмнявам се да има човек, който да не е убеден, че тя ще бъде меко казано напрегната. В тази ситуация сме длъжни да останем хладнокръвни от първия до последния ден на това правителство. В действията си ще се водим от законите, здравия разум и интересите на българските граждани“, допълни премиерът Главчев.
Министър-председателят заяви още, че освен подготовката на изборите, правителството ще се фокусира и върху решаването на неотложните въпроси и проблемите в различните сфери от обществения живот. „Държавата няма режим на изчакване. Неотклонно ще сме на работното си място, за да гарантираме спокойната и ефективна работа на институциите в изпълнителната власт. Предстои ни мандат, в който съм убеден, че ще свършим много работа в интерес на хората“, завърши министър-председателят.

Видео

11.04.2024