EN

Премиерът Борисов се срещна с новоизбрания председател на ЕК Урсула фон дер Лайен

29.08.2019

Министър-председателят Бойко Борисов проведе работна среща с новоизбрания председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която пристига на посещение в България. В Министерския съвет двамата обсъдиха различни теми от европейския дневен ред и от световната политика. Визитата е част от консултациите, които Урсула фон дер Лайен провежда с лидерите на държавите членки на ЕС преди представянето на пълния състав на новата Комисия за одобрение пред ЕП.

 

През юли тази година Европейският парламент избра Урсула фон дер Лайен за бъдещ председател на Европейската комисия. Тя е първата жена, избрана за председател на Комисията.

 

През последните 12 години на членство на нашата страна в Европейския съюз е установено силно доверие и отличното сътрудничество между България и Европейската комисия. Конструктивното взаимодействие с всички европейски институции допринесе страната ни да проведе успешно първото си председателство на Съвета на ЕС.

 

Изявленията на премиера Борисов и на новоизбрания председател на ЕК Урсула фон дер Лайен пред медиите може да видите тук:

Видео

29.08.2019