EN

Премиерът Борисов поздрави участниците в 29-ия конгрес на Световната асоциация на Гръдните и Сърдечно-съдови хирурзи

06.09.2019

Провеждането в България на 29-ия конгрес на Световната асоциация на Гръдните и Сърдечно-съдови хирурзи е голямо признание за държавата ни, заяви министър-председателят Бойко Борисов при откриването на форума в НДК в София. Премиерът поздрави специалистите от над 40 страни, които участват в конгреса.

 

Министър-председателят Борисов отбеляза значителния финансов ресурс, който българското правителство отделя за здравеопазване. „Инвестирахме много в образование, квалификация, стипендии на млади учени“, изтъкна Борисов. Премиерът акцентира също върху активната работа по обновяването на материалната база и медицинската техника. „За радост машините има кой да ги управлява в лицето на прекрасните, много добре подготвени български хирурзи, техните екипи от сестри, лекари, санитари“, добави министър-председателят.

 

Премиерът Борисов благодари за професионализма на лекарите, които спасяват човешки животи и помагат на пациентите си да се връщат бързо при семействата си и на работа. „Това е важно и за да държим високия ръст на БВП, който произвежда България“, заяви в заключение министър-председателят.