EN

Премиерът акад. Денков: Отнемането на концесията на „Росенец” е правилно решение

08.09.2023

Отнемането на концесията на „Росенец” е правилно решение. Държавата си върна контрола, прехвърлянето вече е направено. От няколко дни Държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура“ оперира на терминала. Това заяви министър-председателят акад. Николай Денков в предаването „Още от деня“ по БНТ.


Премиерът подчерта, че правителството е бори да не бъдат загубени 1,4 млрд. лева по плановете за териториално развитие и за енергиен преход. „Целта ни е въглищните региони да се развиват по начин, по който хората да имат работа, тя да е добре платена и тези региони да са сред най-развитите в България. За да няма социална цена преходът, е нужно съгласие“, заяви акад. Денков.


Като най-важната задача за настоящата парламентарна сесия министър-председателят определи приемането на бюджета за 2024 година. „Приемането на бюджета променя живота на българските граждани. Това са заплатите на учителите, на лекарите, инвестиционните разходи, превенцията срещу бедствия и много други политики. Доказали сме, че знаем как да се събират приходи и как да се повишават доходите на хората. Важно е доходите да растат по-бързо от инфлацията“, заяви премиерът.

 

Цялото интервю на министър-председателя акад. Николай Денков можете да видите тук.