EN

Правителството осигури нови 1,68 млн. лева за проектиране и строеж на детски градини в общините Костинброд и Бургас

24.03.2021

Правителството отпусна нови 1 680 689 лв. по линия на тригодишната програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища. Средствата, осигурени на днешното редовно правителствено заседание, са за детски градини на територията на общините Костинброд и Бургас.

 

„Отпуснати средства са по линия на тригодишната програма на МОН до 2022 г., защото грижите за децата са наш неотменен приоритет“, заяви министър-председателят Бойко Борисов в хода на правителственото заседание и подчерта, че за три години по програмата ще бъдат отпуснати общо 210 милиона лева.

 

На община Костинброд се отпускат 1 381 011 лева за проектиране и строеж на двуетажна детска градина за шест групи в град Костинброд и 275 820 лева за проектиране на детска градина в село Петърч.

 

На община Бургас се осигуряват 23 858 лева за дейности по строителен надзор, свързани с изграждането на два нови филиала на детски градини в бургаския комплекс „Братя Миладинови" и в квартал „Горно Езерово“.

 

Общо 136 проекта бяха одобрени миналата година, след като правителството прие програмата на МОН. За нови детски ясли и градини и за надграждане на съществуващи бяха одобрени 89 предложения. Предвидено е 41 училища и 6 професионални гимназии да получат средства за нови сгради и учебни корпуси и реконструкция, надстрояване и пристрояване на съществуващите.