EN

НОВИЯТ КАБИНЕТ: ПРOЗРАЧНОСТ, ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ, ПОЧТЕНОСТ

12.05.2021

Почтеност, прозрачност и професионализъм ще бъде мотото на нашия кабинет, обяви министър-председателят Стефан Янев в деня на встъпване в длъжност на служебното правителство, назначено от президента Румен Радев. Премиерът беше категоричен, че правителството ще работи почтено, спазвайки законите и съблюдавайки интересите на българските граждани.

 

„Да бъда служебен министър-председател е висока чест, но и огромна отговорност. Аз съм човек, който не дава празни обещания, но залагам целия си авторитет, жизнения си опит, градени с години, за това, че ще работя почтено при спазване на върховенството на закона и в интерес на обществото“, заяви премиерът Стефан Янев и добави, че ще очаква от служебните министри да спазват същите основополагащи принципи.

 

Министър-председателят изрази увереност, че с честно и отговорно управление служебният кабинет може да започне възстановяването на загубеното доверие в институциите. „Кратък е периодът за работа на служебното правителство. Не мога да се ангажирам, че в този период ще успеем да решим проблемите, натрупани в годините. Единственото, което мога да кажа е, че ще дам всичко от себе си, както и моите колеги, за да може поне да започне този процес на решаване на проблемите“, добави премиерът Стефан Янев.

 

Министър-председателят посочи, че основният приоритет на служебното правителство е организирането и провеждането на свободни, честни и демократични избори, при стриктно спазване на законовите разпоредби. Премиерът Стефан Янев изтъкна, че е важно всички институции да работят синхронизирано и категорично заяви, че ще се подхожда безкомпромисно към всякакви опити за изборни нарушения.

 

 Янев акцентира също върху намеренията на правителството да работи за възстановяването на диалога с българския бизнес, включително по отношение на малките и средни фирми и предприятия, които осигуряват прехраната на хиляди български семейства. „Отдавам заслужена благодарност на всички в здравния сектор, които вече повече от година полагат интензивни грижи за овладяване на кризата и в помощ на българските пациенти. Заедно със здравната гилдия искам да благодаря и на българските учители, защото здравето и образованието са основните ценности на едно развито общество“, добави още премиерът Стефан Янев.