EN

Министър-председателят Бойко Борисов присъства на наградите за икономика за 2019 година на КРИБ и списание „Икономика“

12.11.2019

 

Данъците си остават тези. Мощно инвестираме в образование, здравеопазване, спорт, култура и археология. Ще продължим да правим и инфраструктурата. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който присъства на наградите за икономика за 2019 година на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и списание „Икономика“. „Благодаря на всички вас, които със своята воля, предприемчивост и умения давате възможност икономиката да продължава да расте“, обърна се премиерът към присъстващите. Той отбеляза, че в България се строят нови заводи, а износът бележи близо 4% ръст, което е добре за бизнеса и за държавата.

 

Министър-председателят Борисов изтъкна задлъжнялостта в световен мащаб като огромен риск, особено за по-малките държави. „Затова внимателно и пестеливо харчим“, отбеляза премиерът. Той акцентира върху средствата, които правителството отделя за инфраструктура. Борисов посочи редица проекти, които променят положително облика на региона, в който се изграждат – магистралите Тракия, Хемус, Европа и Струма, обхода на София, околовръстните пътища на Пловдив и на Пазарджик. „Работи се на пълни обороти, с хиляди машини“, категоричен беше министър-председателят и добави, че става дума за огромни обекти, каквито не са правени никога.

 

Премиерът Борисов специално акцентира и на енергийната тема. „30 години не се направи газопровод за диверсификация“, заяви министър-председателят и посочи газовите магистрали, в чието изграждане се инвестира в момента.