EN

Премиерът Бойко Борисов на официално посещение в Република Корея

24.09.2019

 

Министър председателят Бойко Борисов беше на официално посещение в Република Корея от 24 до 27 септември.

 

Визитата на българския министър-председател Борисов се проведе в навечерието на 30-тата годишнина от установяването на дипломатически отношения между двете страни през 2020 г. Това е първото посещение на български министър-председател в Република Корея.

 

Целта на посещението на министър-председателя Бойко Борисов бе разширяване на сътрудничеството между България и Република Корея в политическия, икономическия и културния диалог между двете страни. В рамките на визитата българският премиер Борисов проведе срещи с премиера на Република Корея Ли Нак-йон и с президента на Република Корея Мун Дже-ин. Министър-председателят Борисов посети Центъра за научноизследователска и развойна дейност на компанията „Hyundai Motor Group“ в гр. Хуасонг, както и Университета за чужди езици „Ханкук“ в Сеул.

 

В официалната делегация, ръководена от министър-председателя Бойко Борисов в Република Корея, бяха заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщения Росен Желязков и министърът на икономиката Емил Караниколов.