EN

Премиерът Борисов при откриването на Цифровата асамблея в София

25.06.2018

Премиерът Бойко Борисов откри Цифрова асамблея - част от програмата на Българското председателство на Съвета на ЕС. Той посочи, че България и регионът имат възможности да развиват и надграждат сектора на технологиите. „Искаме да поставим човека в центъра, ние развиваме технологиите, но много е важно контролът върху това, което правим, да бъде от човека“, каза премиерът. Той подчерта, че основен приоритет за него и правителството е образованието и посочи, че още в ранна възраст децата трябва да се обучават с новите технологии.

 

Министър-председателят акцентира и върху свързаността между страните от Западните Балкани и приветства работата на министрите по коридорите 8 и 10. Той още веднъж подчерта, че инфраструктурната и дигитална свързаност трябва да се изгражда паралелно. „Имаме огромни възможности и трябва да ги използваме“, каза Борисов.

 

Във форума участваха еврокомисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, столичният кмет Йорданка Фандъкова, министри от страните от Западните Балкани, както и представители на европейските институции.