A-   A+
EN

Премиерът Бойко Борисов присъства на откриването на складово-логистична и производствена база в гр. Пазарджик

03.07.2020

 

Работните места и доходите са важни, българската икономиката продължава да работи, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на складово-логистична и производствена база на фирма Ариете Логистик ЕООД в гр. Пазарджик. Инвестицията на компанията възлиза на 20 милиона евро, а броят на наетите служители става 1000 души.

 

„Над 100 машини високотехнологични, прекрасни инженери и технолози. Ако знаете колко трудно сме ги докарали, в условията на пандемия – транспортните, зелените коридори, разрешителните, за да дойдат инженери и технолози да ги монтират, да работят. Това искам да се оцени, то е важно за тези семейства, които ще си изкарват прехраната“, заяви премиерът Бойко Борисов.

 

На журналистически въпрос относно изказванията на президента Румен Радев, че инвеститорите бягат от България, премиерът Бойко Борисов посочи: „Отдавна не коментирам, а само показвам. Ето днес откриваме нов завод и то по време на пандемия, а Европа не е отворила“. „Аз не водя война, правя пътища, заводи, суперкомпютри“, изтъкна още Борисов. Премиерът беше категоричен, че усилията на правителството продължават да са насочени към осигуряването на благосъстоянието на българските граждани. Министър-председателят акцентира върху приетия тази седмица от правителството нов дизайн на мярката 60/40, който е част от подкрепата на бизнеса за запазване на работните места, възлизаща на близо 1.3 милиарда лева. По думите на премиера Борисов мярката 60/40 не може да продължава безкрай и затова е от ключово значение икономиката да продължава да работи.

 

Фирмата Ариете Логистик ЕООД е част от международната Ариете груп и вече 6 години работи успешно на българския и международен пазар. Компанията вече има две складови бази в промишлените зони на Смолян. Фирмата произвежда електронни и мехатронни компоненти за автомобилната индустрия.