A-   A+
EN

Министър-председателят Димитър Главчев и премиерът на Косово Албин Курти обсъдиха разширяването на двустранното сътрудничество

22.04.2024

 

Възможностите за надграждане на двустранните отношения между България и Косово бяха във фокуса на срещата на министър-председателя Димитър Главчев и премиера на Косово Албин Курти.

 

Изразено бе задоволство от активните политически връзки между двете страни и бе потвърдена готовността за разширяване на двустранното сътрудничество, както и партньорството за укрепването на сигурността, стабилността и просперитета в региона. Двамата правителствени ръководители бяха единодушни, че са необходими стъпки в задълбочаването на сътрудничеството във всички сфери от взаимен интерес, като бе откроен потенциала за надграждане на отношенията в областта на търговско-икономическите връзки, информационните и комуникационните технологии.

 

В хода на разговора премиерът Главчев увери госта, че България продължава да подкрепя европейската интеграция и евроатлантическа перспектива на Косово, както и кандидатурата на страната за членство в Съвета на Европа.