EN

Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с премиера на Кабо Верде Жузе Юлисеш де Пина Корея е Силва

19.02.2018

Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с премиера на Кабо Верде Жузе Юлисеш де Пина Корея е Силва, който е на официално посещение у нас. Двамата обсъдиха възможностите за задълбочаване на сътрудничеството в образованието и икономиката.

 

Премиерът Борисов посочи близките отношения на Кабо Верде с Европейския съюз и приветства развитието на демокрацията в страната. Като подчерта помощите, които се дават на африканските държави и разрастващия се, въпреки тях, миграционен поток, Борисов посочи Кабо Верде като положителен пример: „С политика като тази на Кабо Верде, помощта на европейските държави и инвестициите, които биха могли да се направят, миграцията от Африка може да бъде спряна“, смята българският премиер.

 

Министър-председателят на Кабо Верде подчерта, че страната му приветства чуждестранните инвеститори и обвърза подобряването на условията за живот със снижаването на неконтролираната миграция. „Предлагаме стабилност, доверие и предвидимост на обществения ред“, допълни премиерът Юлисеш Корея е Силва и каза, че страната му е отворена за сътрудничество в областта на образованието, туризма и икономиката.