A-   A+
EN

Премиерът Борисов в Русе: Икономиката върви с такива темпове, че не можем да смогнем с инфраструктурата

13.09.2019

Икономиката върви с такива темпове, че не можем да смогнем с инфраструктурата, заяви министър-председателят Бойко Борисов в Русе. Той изтъкна, че правителството работи едновременно по редица инфраструктурни проекти, в това число и магистралите.

 

„Правим седем магистрали наведнъж“, подчерта премиерът. В крайдунавския град министър-председателят Бойко Борисов инспектира строителните дейности по новата отсечка на панорамния булевард “Придунавски”. Тя е част от проекта “Интегрирана система за градски транспорт на Русе – 2 етап“ по Оперативна програма „Региони в растеж“, който е на стойност 24 344 185,59 лв.

 

Проектът предвижда изграждане на пешеходна връзка - надлез между кв. „Родина 3“ и кв. „Чародейка“, реконструкция на бул. „Придунавски“ в участъка от Речната гара до ул. „Мостова“, както и изграждане на една нова пасарелка и ремонт на още две. Заложено е също изграждане на пешеходна зона по ул. „Чипровци“, рехабилитация и реконструкция по ул. „Шипка“ в участъка от ул. „Чипровци“ до бул. „България“. Ще се извърши още реконструкция и рехабилитация на пешеходния подлез при МГ „Баба Тонка“, както и надграждане на интелигентната транспортна система.

 

„Промяната в Русе е изключително видима. Извършва се мащабен ремонт на уличната мрежа и тротоарите в града. За 8 години над 200 млн. евро са инвестирани в Русе по различни програми“, информира премиера Борисов кметът на Русе Пламен Стоилов.

 

Със средства на общината се рехабилитират също междублокови пространства, за да имат гражданите по-добра среда за живеене. За първия учебен ден ще бъде пусната в експлоатация една от ключовите пътни връзки в града, а залата се е превърнала в гордост за Русе.

 

В града се работи по още три мащабни проекта, в които се инвестират близо 30 млн. лева като целта е Русе да се обърне с лице към Дунава.

 

„Добрите новини са всеки ден за Русе. Това, което се облагородява - с кейови стени, пасарелки, връща блясъкът на града“, отбеляза министър-председателят Бойко Борисов.

 

В отговор на журналистически въпрос относно пътя Русе-Велико Търново, премиерът заяви, че два лота от автомагистрала „Хемус“ са на финала. А МРРБ следва да подготви два участъка от пътя Русе-Велико Търново за строителството.