EN

Министър-председателят Бойко Борисов и президентът на Украйна Петро Порошенко ще участват в отбелязването на 160-годишнината на Болградската гимназия „Г. С. Раковски“  

05.10.2018

 

 

Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде на посещение в Украйна на 4 и 5 октомври за отбелязването на 160-годишнината на Болградската гимназия „Г. С. Раковски“. В честванията в Болград ще участва и президентът на Украйна Петро Порошенко.

 

В рамките на посещението си премиерът Борисов ще проведе двустранна среща с президента Порошенко, на която ще бъде обсъдено сътрудничеството в областта на образованието, инфраструктурата, както и задълбочаването на контактите между двете страни. Борисов и Порошенко ще разговарят и по актуални външнополитически въпроси от взаимен интерес, а след това ще направят инспекция на ремонтиран участък на международния път Е87 Одеса - Рени.

 

В делегацията, водена от министър-председателя Бойко Борисов, са заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Валери Симеонов, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и председателят на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев.