EN

Премиерът Бойко Борисов присъства на възобновяването на строителните дейности на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив

28.08.2019

Министър-председателят Бойко Борисов присъства на възобновяването на строителните дейности на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. Изграждането на спортния комплекс беше спряно преди няколко години. След завършването на строителството спортното съоръжение ще отговаря на международните стандарти, осигурявайки възможност да кандидатства и печели домакинство за провеждане на световни и европейски спортни форуми.

 

„Не мога да разделя отборите, нито това ни е целта. Но това, което мога да направя - като напреднете със строителството, като видим как върви, така както за спортната ви зала и за много други съоръжения, ще ви помогнем пак“, отбеляза премиерът Борисов пред гостите на стадиона. Той подчерта, че днес на заседанието на Министерския съвет бе подпомогнат още един професионален футболен клуб - „Арда“ – Кърджали, на който бяха отпуснати 2 500 000 лв. за модернизирането на стадион „Арена Арда“ в града. С тези активни действия правителството продължава да изпълнява последователната си политика за изграждане и реновиране на спортната база в цялата страна.

 

На събитието в Пловдив присъстваха министърът на спорта Красен Кралев, областният управител Здравко Димитров, кметът Иван Тотев и ръководството на футболния клуб.