EN

Премиерът Борисов присъства на връчването на ключове на 341 нови автомобила за МВР

07.10.2018

 

Не съм си позволил, няма и да позволя, политически чистки в системата на МВР. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на националното съвещание на ръководството на Министерството на вътрешните работи. По думите на премиера независимо от ясното разделение на властите, всички институции трябва да работят в екип.

 

Пред участниците в съвещанието, на което присъстваха главният прокурор Сотир Цацаров, министрите Младен Маринов и Владислав Горанов, министър-председателят подчерта, че е необходимо да се осигури достатъчно полицейско присъствие по градовете и селата в страната. „68 % от европейските пари са усвоени, дадени са 150 милиона лева повече заплати на служителите на МВР, така че всеки един директор трябва да знае колко полицаи и патрула“, посочи още Бойко Борисов.

 

Министър-председателят поиска Институтът по криминалистика да заработи по-ефективно, за да не се бавят експертизите, които са необходими за работата на всички служби.

 

Премиерът Борисов присъства и на церемония, на която бяха връчени 341 нови служебни автомобила, предназначени за няколко областни дирекции на МВР. Джиповете (VW Tiguan и Great Wall Hover) са доставени в изпълнение на проект по Фонд „Вътрешна сигурност“ на ЕС за справянето с миграционния натиск по българските външни граници, като част от средствата за спешно подпомагане в размер на 160 млн., които ЕС отпусна на Р България през есента на 2016 г.