EN

Премиерът Борисов направи инспекция на пътя Пловдив - Асеновград

20.05.2019

Освен локалните платна по пътя Пловдив-Асеновград, това, което искаме да направим за района, е околовръстен път. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Асеновград, който инспектира реконструирания 10-километров участък от второкласния път. Премиерът Борисов посочи, че за заводите, които се откриват в България, е необходима инфраструктура и извън населените места. Той даде за пример облекчаването на пътния трафик в столицата с изграждането на околовръстното шосе.

 

Министър-председателят Борисов подчерта и важността от въвеждането на тол системата у нас. „Без пари, без такси и без данъци нищо не може да се направи. Парите за ремонти и рехабилитация са от бюджета. Тежкотоварните камиони трябва да си плащат“, допълни още премиерът Борисов и уточни, че стартира и изграждането на пътя Асеновград – Кърджали, който ще струва 33 милиона лева.

 

С изграждането на 10-километровия участък от път II-86 Пловдив – Асеновград се осигурява бърз транспортен достъп на жителите от общините Куклен и Асеновград и от област Смолян до АМ „Тракия“. Второкласният път е основната връзка на летище Пловдив и индустриалния район в околностите на Пловдив до Транс-европейска транспортна мрежа.