EN

Николова: Правителството е последователно в постигнато на целта си България да се утвърди като целогодишна туристическа дестинация

10.05.2019

След Варна заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова провери подготовката на контролните органи за летния сезон и в Бургас.

 

„За правителството туризмът е от основните приоритети, залегнали в управленската програма. Изпълнителната власт е последователна в постигне на целта си в този сектор - утвърждаването на България като целогодишна туристическа дестинация“, изтъкна Николова по време на ежегодната среща с браншови организации, представители на местната и държавната власт, която министърът на туризма Николина Ангелкова и екипът й организират преди старта на сезона. 

 

Вицепремиерът акцентира върху усилията за справяне с недостига на работна ръка чрез множество законодателни и нормативни промени. „Във фокуса на правителството продължава да бъде подобряването на инфраструктурата, която е в основата на развитието на региона“, каза още Николова и даде примери с реконструкцията на трасето Слънчев бряг – Бургас и ремонта на ключови части от пътната мрежа в областта.

 

На срещата, на която домакин бе кметът на Бургас Димитър Николов, участваха също министрите на здравеопазването Кирил Ананиев и на труда и социалната политика Бисер Петков.

 

На форума министър Ангелкова заяви, че ни очаква труден сезон с големи предизвикателства и „борба“ за всеки турист. Тя обяви, че в условията на силна конкуренция в региона, запазването на добрия имидж на българския туризъм е сред основните задачи на министерството през 2019г.

 

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев подчерта, че ролята на туризма за икономическото развитие на страната е от изключително значение. „Контролът и проверките ще се извършват единствено и само по смисъла на законите, които действат. Ако възникнат проблеми, веднага ще предприемем необходимите мерки за нормалното протичане на сезона“, каза още Ананиев.