EN

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди спиране на строежа на автомагистрала „Струма” в района на разкопките на лот 3.1 до намиране на общоприет вариант на трасето

05.05.2018

 

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди да бъде спряно изграждането на автомагистрала „Струма“ в района на разкопките на лот 3.1 край село Покровник за два месеца. В този срок се очаква да са готови предложенията за за завършване на пътя. „Ще търсим решение – ще чуем археолози, историци, строители и ще преценим и възможността за преместване на трасето, но това е риск поради близостта с реката. Очаквам до два месеца историците и инженерите да са готови с изчисленията и да предложим вариант за продължаване на строежа на магистрала „Струма”, каза премиерът след като изслуша позициите на всички страни за изграждането на лот 3.1 на магистралата. При строителните дейности край село Покровник бяха открити останки от древно селище, което създаде казуса.

 

Огледа на участъка министър-председателят Бойко Борисов направи заедно с министрите на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, на културата Боил Банов, на финансите Владислав Горанов и председателя на Агенция „Пътна инфраструктура” Дончо Атанасов. На тях беше възложен контролът върху работата за намиране на решение със строителството на магистралата, която се финансира със средства от европейските фондове.